niedziela, 5 kwietnia 2020

Mazurek - ciasto na święta


 

Ciasto kruche:
 3 szklanki mąki pszennej 
250g masła 
1,5 szklanki cukru pudru
 2 jajka
 2 żółtka
 2 łyżki miodu
 2 łyżki mleka
 1 łyżka sody oczyszczonej

 Masa orzechowa:
 250g grubo posiekanych orzechów włoskich 
150g masła
 8 łyżek cukru 
2 łyżki miodu

 Masa budyniowa:
 1 szklanka mleka
 1 opakowanie budyniu śmietankowego
 250g masła 
0,5 szklanki cukru 

 Ponadto: 
300g powideł śliwkowych

1 komentarz:

  1. Witam ,uwielbiam Pani przepisy ,smaczne, i precyzyjnie podane składniki,bardzo tak domowo, widać serce które wkłada Pani w gotowanie i pieczenie, podziwiam również Pani kulture osobista .Duzo ciast z Pani przepisów na moim stole, dziękuję bardzo pozdrawiam Ala z Dziwnowa

    OdpowiedzUsuń