czwartek, 7 listopada 2019

WoW! Tort różany


 

Składniki:

 Biszkopt:
 6 jaj
 1 szklanka cukru
 4 budynie waniliowe lub śmietankowe
 1 łyżka mąki pszennej 
1 łyżeczka proszku do pieczenia 

 Krem śmietankowy:
 250g serka mascarpone
 500ml śmietany kremówki 30% lub 36% 
3 łyżki cukru pudru 
2 łyżeczki ekstraktu różanego

 Krem maślany:
 600g masła 
2 do 2,5 szklanek cukru pudru
 4 łyżki mleka
 2 łyżeczki ekstraktu różanego
 barwnik różowy w proszku

 ponadto:
 0,5 słoiczka konfitury z płatków róży
 0,5 słoiczka twardej marmolady różanej

 Na poncz:
 1 szklanka wody
 1 łyżka ekstraktu różanego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz