poniedziałek, 4 marca 2019

Radomianka - proste i pyszne ciasto na każdą okazję.


 

Składniki:

 Ciasto:
 1 szklanka + 2 czubate łyżki mąki pszennej
 1 szklanka cukru
 1,5 łyżeczki sody
 2 łyżki kakao
 0,5 szklanki oleju
 1 szklanka śmietany 12 % lub 18%
 2 jajka


 Budyń:
 0,5 litra mleka 
0,5 szklanki cukru
 1 cukier waniliowy 
2 płaskie łyżki mąki pszennej 
2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
 0,5 kostki margaryny 


 Polewa:
 0,5 kostki margaryny 
2 łyżki kakao 
2 łyżki cukru 
2 łyżki gęstej śmietany

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz