piątek, 25 maja 2018

Tort jagodowy - znika w jeden dzień


 

Biszkopt:

 6 jajek
 1 szklanka cukru
 4 budynie czekoladowe bez cukru
 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia


 Masa jagodowa: 

500g serka mascarpone 
500 ml śmietany kremówki 30 lub 36 %
 2 szklanki jagód
 3 pełne łyżki cukru pudru 
1 czubata łyżeczka żelatyny
 1 galaretka jagodowa lub inna 
1/3 szklanki gorącej wody


Poncz:
 100 ml gorącej wody
 2 łyżeczki cukru
 sok z 1/2 cytryny

 Dodatkowo:

 4 łyżki dżemu 
200 ml śmietany kremówki 30 lub 36%
 1 czubata łyżka cukru pudru 
śmietan-fix

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz