poniedziałek, 25 grudnia 2017

Cytrynowiec - ciasto


 
Upiec biszkopt wg własnego przepisu.

 Składniki na krem:
 3 paczki herbatników
 1 galaretka cytrynowa
 2 budynie śmietankowe bez cukru
 1 margaryna lepsza
 ½ litra śmietany 30% 

Wykonanie kremu
 1 szklanka wody plus 1 szklanka cukru – zagotować i rozpuścić galaretkę zagotować 2 szklanki wody i ugotować w niej 2 budynie Gorące składniki (galaretka i budyń) połączyć razem energicznie mieszając Ostudzoną masę utrzeć z margaryną 

 Pącz
 1 szklanka wody plus sok z 1 cytryny

 Nasączyć biszkopt połową pączu i przełożyć kremem, przykryć herbatnikami, które nasączamy drugą połową pączu. Na wierzch wykładamy bitą śmietanę połączoną z żelatyną ( 3 łyżeczki płaskie żelatyny rozpuścić w ½ szklanki wody) i 3 łyżkami cukru pudru.
 Posypujemy wierz ciasta tartą czekoladą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz